fredag 14. april 2017

Barkduk skråning

Verktøy, hageredskap, hagemøbler, griller, skruer og mer. Vi har brukt en type grovere duk når vi la bark i vår skråning. Denne duken er litt mere ru i overflaten og ikke så fin i mønsteret som de du får kjøpt hos.


Barkduk skråning

Vi har en bratt skråning med duk og så hønsenetting,. Barkduk er benytta under barken. Tipset lenger opp her med en og annen tråkk-helle i skråningen er smart. I de siste årene har bruk av bark og duk i beplantinger økt kraftig.


Hovedfunksjonen til duk og bark er å hindre ugress fra å spire fra bakken. Rull ut duken og pass på at den overlapper med min. Vi anbefaler at dukplugger benyttes for å holde skjøtene sammen.


Her får du tips om hvordan du kan beplante en skråning , plantevalg, bruk av jord og bark, og hvordan gå fram for å få en velstelt og dekorativ skråning. Sedummatter til skråning blir stadig mer populært,. La på en fiberduk ( barkduk ) under hele feltet, det vil si der det var mulig å få den til å ligge. Duken gir en enkel beskyttelse mot ugress sammen med bark. Grunnet omreguleringer i området vil jeg ikke plante noe i en skråning da ting kommer til å se anderledes ut om få år.


Når du skal plante i en skråning er det fornuftig å la en del av plantene være bunndekkende. Etter planting, er barkduk en god løsning for. Hvor får jeg kjøpt duk som passer bra til dette, og hvordan duk bør velges.


Under barken bør du legge barkduk. Underlagsduk for tildekking med bark. Bør man legge duk eller aviser først?


Hadde tenkt bark med duk under, men den er for bratt til det tror jeg, det vil. Skråning belagt med duk og bark , hva nå? De rette plantene for bratte skråninger. Det er i følge gartneren lurt å bruke barkduk for ugresset, og bark over.


Da blir den mer lettstelt. Derfor har jeg en skråning mot vei og nabo som er meter høy, grader helning, og som ikke har noen bruksverdi for meg. Det har tidligere vært stygge krypgraner (?) og krypmispler der, for å dekke hele skråningen.


For en lettstelt skråning bruk bark og barkduk. Hva er forskjellen på thuja Brabant og Smaragd?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.